TXtv na Kids festu predstavio Tixi.land- siguran dječiji internet

Protekli vikend u sporstsko-rekreativnom centru Mejdan, u gradu soli, održao se petnaesti međunarodni Kids festival. Učešće su uzele mnoge domaće i predstavništva stranih kompanija koje su svojim radionicama učinile da ovaj događaj bude zanimljiv kako djeci, tako i njihovim roditeljima i nastavnicima. Centralni dio ovog događaja desio se upravo u Mejdanu kada su djeca u koloni, noseći transparente, poruke i balone,  pristigla sa Trga Slobode. Razigrani mališani su se potom krenuli zabavljati po štandovima, trčkarajući i noseći pregršt šarenih balona, čokoladice, magnete, stikere i ostale darove koje su dobijali od sponzora.

TXtv d.o.o. kao društveno odgovorni operater je sa zadovljstvom podržao Kids Fest i uzeo učešće u Mejdanu sa svojim event timom. Svoje radionice na štandu – tixi.landu, TXtv je obogatio i anketiranjem roditelja i djece na temu internet sigurnost današnjice.

Na osnovu dobivenih rezultata TXtv će zaokružiti kampanju „Siguran dječiji internet“ i prikazati da li roditelji imaju kontrolu nad svojom djecu prilikom korištenja interneta.

Tixi.land je kroz četiri osmišljena lika, četiri Tixija, (Ori, Gri, Blu i Pur) približio djeci važnost sigurnog korištenja interneta. Na stolu su bile bojanke maskota, kao i poruke o sigurnom surfanju. Dok su djeca razigrano bojila svoje omiljene Tixije, TX tim se pobrinuo da im podijeli i po koju važnu informaciju iz brošure koja je podijeljena na dvije sekcije: jednu za roditelje i jednu za djecu. TXtv je ovime pokazao koliko im je važno da i djeca i roditelji budu oprezni pri korištenju mreže. Sva djeca koja su učestvovala u radionici dobila su i diplome, kao zahvalnice za učešće.

Za vrijeme trajanja Kid’s Festa TXTv je dodijelio i dvije nagrade kao rezultat nagradne igre koju je pripremio u sedmici prije samog održavanja Festivala.

Tokom anketiranja i promovisanja pamfleta o internet sigurnosti roditelji su pokazali veliko interesovanje za sadržaj brošure, dok je mnogim posjetiteljima svakako bilo zanimljivo i korištenje free wi-fi spota Tixi.land, a oni najmlađi obožavatelji su oduševljeno tražili da im se obezbjedi mjesto ispred dva TV-a na kojima su puštani crtići.

Program radionica je trajao do 16h, a nakon toga na centralnom stage-u Festival je obilježen mini-koncertom.

Za vas smo u galeriji ispod izdvojili dio atmosfere sa festivala:

 

Vaš TXtv