Televizija

Televizija

U ponudi digitalne kablovske televizije je više od 190 digitalnih kanala, koji objedinjuju pristup aktuelnim informacijama, vrhunskim sportskim i zabavnim sadržajima. Vama su na raspolaganju probrani informativni, dokumentarni, zabavni i dječiji programi, od kojih je većina dostupna na našem jeziku. Vodili smo računa da se u osnovnoj ponudi nađu svi vodeći TV kanali sa prostora BiH, regiona ali i neke od vodećih svjetskih TV kuća.

Digitalna TV zbog svojih prednosti danas postaje standard, te analognu TV šalje u prošlost.

Razlike digitalne TV u odnosu na analognu TV se ogledaju u sljedećem:

  • Kada govorimo o tonu, u analognoj TV ton može biti mono ili stereo, dok u digitalnoj TV pored mono i stereo pojavljuje se i surround. Višekanalni zvuk daje nam mogućnost da osjetimo sadržaj koji gledamo, kao da smo dio njega.
  • Analogna TV kao dodatnu mogućnost ima samo teletekst, dok digitalna TV pored pobljšanog teleteksta, ima i interaktivnu multimediju, prevode, dodatne zvučne opise i dr.
  • Analogna TV je neotporna na refleksije signala (“duhove u slici”), a degradacija kvaliteta je postepena u zavisnosti od razine smetajućeg signala. S druge strane, digitalna TV nema problema sa refleksijama i nema degradacije kvaliteta signala sve dok je korisni (željeni) signal dovoljno snažan.

U svaki stan se po postojećem kablu dostavljaju digitalne informacije protoka od 850 Mb/s do 1024 Mb/s.

Prednost naše digitalne TV:

  • Izuzetna oštrina slike – signal se prenosi u jednakom kvalitetu kao što se prima od TV stanica
  • Visok kvalitet zvuka – višekanalni zvuk (koji nam sa odgovarajućim ozvučenjem od 5 zvučnika dočarava atmosferu iz bioskopa)
  • Bogat izbor programa (Naša programska šema sadrži preko 190 digitalnih kanala, uz mogućnost proširenja iste)
  • Digitalni titlovi – koji se automatski uključuju u sliku, ili se od izbora različitih jezika bira jedan
  • Gledanje TV programa u HD tehnologiji visoke rezolucije
  • Za prijem digitalne televizije potrebno je imati digitalni TV prijemnik ili resiver (za TV prijemnike starije generacije)
PaketPaket obuhvataMjesečna pretplata
Start digitalni paket- do 120 digitalnih tv kanala i pravo korištenja jednog HD resivera3,00 KM
Standard digitalni paket- do 160 digitalnih tv kanala i pravo korištenja jednog HD resivera ili CA modula i 1 kartice za dekodiranje4,00 KM
Extra digitalni paket- do 200 digitalnih tv kanala i pravo korištenja jednog HD resivera ili CA modula i 1 kartice za dekodiranje12,00 KM

Na cijenu digitalnog paketa televizije naplaćuje se i Mjesečna naknada za održavanje KKS od 17,20 KM. 

Programska šema

Digitalnu programsku šemu možete pogledati ovde.

 

Postani korisnik