U cilju da vam pružimo kompletne informacije o našim uslugama, te se maksimalno približimo vama, obavještavamo vas da sve pohvale sugestije i primjedbe od sada možete uputiti pozivom na besplatan kontakt telefon 080 03 08 11. 

 

Screenshot 2

Poštovani korisnici,

Na osnovu dopisa poslatog od strane  Radio-televizije BN i Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine, dužni smo da vas obavijestimo da su dvije već pomenute televizijske kuće ekskluzivni vlasnici TV prava za TV emisiju „Super ljudi“ (The Brain). Premijerno emitovanje serije počinje 17.03.2017. godine u 21 h, dok će repriza iste biti na programu FTV-a nedjeljom u 17 h i 30 min. Ni jedan drugi emiter izuzev dva već navedena nema prava prikazivati navedeni TV format. S obzirom da će navedeni TV format za teritoriju Hrvatske emitovati RTL,  obavještavamo vas da će u periodu emitovanja TV emisije „Super ljudi“, na teritoriji Bosne i Hercegovine RTL program biti zatamnjen.

Hvala na razumijevanju

Poštovani korisnici, aktivirajte paket zaključanih kanala pomoću dekoderske kartice koja sada košta SAMO 8 KM. Kartica otključava sljedeće kanale:
-HAPPY TV
-PINK REALITY
- i paket od 8 kanala za odrasle.

 

U novoj godini uz nove uštede TXtv misli na Vas.

Našu paketsku ponudu smo potpuno osvježili, unaprijedili i cjenovno korigovali, kako bi zadovoljila zahtjeve svih. U ovoj vremenski ograničenoj ponudi našim korisnicima pružamo mnogo veći izbor paketa.

Uz potpuno besplatne razgovore prema svim fiksnim mrežama u BiH, u ponudi je veliki broj domaćih i stranih TV kanala, koji objedinjuju pristup aktuelnim informacijama, vrhunskim sportskim i zabavnim sadržajima.

Super brzi prenos podataka, optički internet do 400/200 Mbps, zadovoljit će potrebe i najzahtjevnijih korisnika.

Iskoristite jedinstvenu priliku i uz 50% popusta odaberite jedan od fantastičnih paketa iz ponude.

Za Vas izdvajamo:

Paket TX PHONE+ koji sadrži 170 TV kanala + 15 HD kanala, kablovsku na 3 TV prijemnika bez dodatne naknade, fiksni telefonski priključak uz GRATIS telefonski aparat, BESPLATNU uspostavu poziva, BESPLATNE razgovore prema svim fiksnim mrežama u BiH, GRATIS internet 512/125 Kbps za samo 15,25 KM umjesto ranijih 30,50 KM.

TX PHONE ponudu detaljnije pogledajte na ovom linku.

Paket TX DUO sa 120 TV kanala + 10 HD kanala, kablovsku na 3 TV prijemnika bez dodatne naknade, te kablovski internet 15/1 Mbps za samo 18,45 KM umjesto ranijih 36,00 KM.  To nije sve. Uz ovaj paket imate i GRATIS  WiFi modem.

TX DUO ponudu detaljnije možete pogledati na ovom linku.

Paket TX TRIO koji sadrži 120 TV kanala + 10 HD kanala,kablovsku na 3 TV prijemnika bez dodatne naknade, te kablovski internet 15/1 Mbps, GRATIS  WiFi modem, fiksni telefonski priključak uz GRATIS telefonski aparat, BESPLATNU uspostavu poziva, BESPLATNE razgovore prema svim fiksnim mrežama u BiH za samo 21,95 KM umjesto ranijih 43,00 KM.

TX TRIO ponudu detaljnije možete pogledati na ovom linku.

Ukoliko imate veće apetite i od života tražite maksimum Vama preporučujemo :

TX TRIO XXL sa 170 TV kanala + 15 HD kanala, kablovsku na 3 TV prijemnika bez dodatne naknade, OPTIČKI  internet 200/100 Mbps, GRATIS  WiFi modem visoke kvalitete za nevjerovatnih 43,45 KM umjesto ranijih 86,90 KM. Uz sve to imate BESPLATNU uspostavu poziva uz BESPLATNE razgovore prema svim fiksnim mrežama koje ćete ostvariti uz BESPLATAN telefonski aparat koji Vam daruje TXTV.   

Kontaktirajte nas,  garantujemo da je Vaš izbor pravi, jer sve što radimo radimo upravo zbog Vas.

Mi 50% povoljniji, Vi 100% zadovoljniji .

Dana, 18.4.2016. biti će izvršene promjene u analognoj programskoj šemi i to:

 • TV Alfa se ukida i na njegovo mjesto dolazi kanal DocuBox (kanal C49)
 • Na mjestu gdje je bio DocuBox sada će biti kanal RTS2 (kanal C35)
 • Na mjestu gdje je bio RTS 2 sada će biti kanal RTL Hrvatska (kanal C32)

Navedene promjene se uvode s ciljem oslobađanja frekventnog prostora za nove programe u digitalnoj programskoj šemi, o čemu će te biti naknadno obaviješteni.

Novu izmijenjenu analognu programsku šemu možete pogledati na sljedećem linku: analogna programska šema

 

Upravo u vrijeme kada se bliže novogodišnji praznici i Dan dječije radosti. Kada je vrijeme darivanja i dijeljenja sreće sa drugima, korisnike internata JU „Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju“ Tuzla, njih 40, beskrajno je usrećila i obradovala vrijedna donacija „TX-TV“ d.o.o. Tuzla.

beplatna-kablovska-i-internet003-20151211-1

 

Naime, „TX-TV“ d.o.o. Tuzla je obezbijedila besplatnu uslugu korištenja kablovske televizije i interneta za internat JU „Zavod“. Ovakav humani gest našim korisnicima će omogućiti ugodniji boravak u internatu, učiniti slobodno vrijeme zabavnijim i svrsishodnijim. Pružanjem ovakve podrške „TX-TV“ d.o.o. Tuzla izmamila je osmijehe na dječija lica, uzvike sreće i najiskrenije riječi zahvalnosti. Iskrene zahvalnosti kakvu samo dijete može dati. Također, srdačnu zahvalnost „TX-TV“ d.o.o. Tuzla upućuju i menadžment „Zavoda“, odgajatelji koji rade u internatu, roditelji naše djece, te ostali zaposlenici. Internet i kablovska televizija će u značajnoj mjeri naš rad sa djecom podići na kvalitetniji nivo, navodi se u saopštenju JU „Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju“ Tuzla.

 

| Preuzeto sa: http://tuzlanski.ba

tigar

Danas je televizijski događaj godine a možda i desetljeća. Kablovska mreža Discovery, koja po mnogim procjenama doseže puno više gledatelja od bilo kojeg svojeg konkurenta, u devet uvečer emitira dokumentarni film “Na rubu izumiranja”, međutim, štos je u tome što će to napraviti u 220 zemalja diljem svijeta i to uvijek u istoj satnici, ovisno o vremenskoj zoni, piše jutarnji.hr.


Potencijalno, film bi mogao imati 2,7 milijarde gledatelja, no ostvari li samo dio toga, bit će to fenomenalan uspjeh. Film je režirao Louie Psihoyos, nagrađivani fotograf National Geographica, čiji je prethodni dokumentarac “Zaljev” 2010. nagrađen Oscarom i izazvao skandal golemih razmjera, jer je zorno dokumentirao pokolj delfina u Japanu: redatelj i njegovi suradnici poslužili su se gerilskom taktikom i snimili uznemirujući materijal zbog kojeg je pokrenuto na desetke sudskih procesa.

“Na rubu izumiranja” još je šokantniji. Teza je filma da živimo u doba u kojem se izumiranje životinjskih vrsta može mjeriti samo s onim kada je s našeg planeta nestalo dinosaurusa: no tada se radilo o neumoljivim klimatskim i inim promjenama, a ovaj put krivac je isključivo čovjek.

Ukoliko nastavi sa svojom rabotom, do kraja stoljeća nestat će polovica vrsta koje poznajemo. Psihoyos i njegova ekipa opet su se poslužili high tech špijunskim dosjetkama da ukažu na nedozvoljenu praksu svuda oko nas, no svrha filma je aktivistička: dok još možemo, spasimo svijet kakav poznajemo i kakav nam se sviđa.

Izvor: federalna.ba/jutarnji.hr

 

 

logo TXTV

BIH - Turska logo FACE

 

U srijedu, 25.11.2015. godine u SKPC Mejdan održati će se kvalifikacijska utakmica ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za Eurobasket, koji će se 2017. godine održati u Češkoj. Druga utakmica kvalifikacija za Eurobasket igra se protiv reprezentacije Turske, a direktan prenos na FACE televiziji omogućit će TXtv.

Zajedno do pobjede!

 

Kao što ste mogli primjetiti unazad nekoliko mjeseci dobijate odvojeno račune za usluge kablovske televizije, interneta i fiksnog telefona. Odovjeno slanje računa za svaki ugovor naša je zakonska obaveza, a vama istovremeno opterećenje, jer za svaki, ukoliko ne plaćate na nekom od  naših naplatnih mjesta, morate platiti proviziju. Svjesni smo da Vam navedeno predstavlja veliko opterećenje za Vaš i onako skroman porodični budžet.

Poštujući zakonsku regulativu objedinili smo sve navedene usluge u takozvane „pakete usluga“, gdje odabirom nekog od ponuđenih dobijate dodatne pogodnosti i jedan račun za sve usluge.

Izvršili smo proračun i utvrdili da jedna porodica na godišnjem nivou odabirom našeg najatraktivnijeg paketa usluga TX3 – kablovska televizija, internet i telefon sa dodatnim uslugama najma resivera i znatno većim brzinama interneta, na godišnjem nivou može uštedjeti i do 100,00 KM. Poređenja radi, to bi značilo da odabirom TX3 paketa na godišnjem nivou dobijate više od dva mjeseca sve usluge potpuno besplatno.

TX3 paket usluga, za samo 39,00 KM sa PDV-om mjesečno, uključuje:

 • Analogna televizija do 60 kanala
 • Fiksni telefonski priključak (mogućnost prenosa postojećeg broja)
 • Digitalna televizija sa više od 150 kanala
 • Besplatni razgovori unutar mreže TXTV, Elta-kabel i MissNet
 • 10 kanala u HD rezoluciji
 • Besplatno korištenje modema
 • Gledanje televizije na 5 prijemnika u stanu ili kući
 • Mogućnost iznajmljivanja digitalnog resivera po cijeni od 1,00 KM mjesečno
 • Internet sa pristupnom brzinom 7 Mbps/1 Mbps
 
 • Korištenje interneta bez limita potrošnje
 
 • Mogućnost doplate za internet veće brzine
 

 

Prateći zahtjeve tržišta i želje naših korisnika od 1. septembra uvodimo promjene u našoj ponudi internet paketa. Promjene se odnose kako na povećanje brzine download-a i upload-a postojećih internet paketa iz grupe Premium , tako i na uvođenje nove grupe internet paketa sa oznakom Fastnet.

Nove brzine - Stare cijene

Promjena pristupnih brzina postojećim korisnicima Premium paketa će se izvršiti po sljedećim principima:

 

Stari paket Cijena sa PDV-om (KM) Novi paket
Premium 1 (1 Mbps/256 kbps) 15,00 Premium 2 (2 Mbps/384 kbps)
Premium 4 (4 Mbps/512 kbps) 20,00 Premium 6 (6 Mbps/512 kbps)
Premium 8 (8 Mbps/1 Mbps) 30,00 Premium 10 (10 Mbps/1 Mbps)
Premium 16 (16 Mbps/2 Mbps) 45,00 Premium 20 (20 Mbps/2 Mbps)

Gore navedene promjene će se izvršiti automatski bez prethodnog podnošenja zahtjeva od strane korisnika. Korisnici koji žele preći na neki veći paket, moraju podnijeti zahtjev za promjenu paketa, u skladu sa našim Opštim uslovima poslovanja.

Od 1. septembra 2015. godine novi i postojeći korisnici će moći odabrati i neki od novih Fastnet internet paketa, sa do sada najvećim pristupnim brzinama pruženim na našem području.

 

Naziv paketa Pristupna brzina Cijena sa PDV-om (KM)
Fastnet 10 10 Mbps/1,5 Mbps 21,00
Fastnet 18 18 Mbps/2 Mbps 34,00
Fastnet 24 24 Mbps/2 Mbps 44,00
Fastnet 30 30 Mbps/2 Mbps 50,00
Fastnet 60 60 Mbps/3 Mbps 80,00
Fastnet 90 90 Mbps/4 Mbps 140,00
Go to top